Vanlige spørsmål

Vanlige spørsmål

Vanlige spørsmål

Her finner du svar på mye av det nye kunder spør oss om. Hvis du ikke finner det du lurer på her kan du spørre oss på e-post.

Om Vikarsystemet

Har du noen gang drømt om å kunne ordne alt rundt vikarinnkallingen med en app?

Selvfølgelig har du det! Vi er i ferd med å ferdigstille en app for deg som er ute etter å både kunne kalle inn, administrere og føre timelister for ringevikarer.

Med mål om å være en enkel click-n-go løsning for å kalle inn ringevikarer og gode oversiktlige timelister.

I løpet av våren kommer hele Vikarsystemet i helt ny drakt -der mye av funksjonene som i dag deles mellom app og nettportal blir gjort helt mobile og innbakt i appen. Det er som en drøm som går i oppfyllelse. 

Vi leverer i dag gratistjenester til skoler over hele landet. 

Se dette Youtube-klippet (20 sek), så får du en god forståelse av hva det går ut på.

Vikarsystemet ble startet av vikarinnkaller på Jar skole, Gilbert. Siden den gang har også Øyvind, Bjørn Philip og Erik blitt med i selskapet. Les mer om teamet.

Både app og nettportal er fortsatt i ferd med å ferdigstilles. Derfor ønsker vi å finne ut hva akkurat din skole behøver. 

Høsten har vi vært i bruk på syv skoler og noen barnehager. I løpet av denne tiden har vi blitt mye bedre, men det er alltid rom for forbedring. Derfor inviterer vi alle skoler til å prøve ut Vikarsystemet helt gratis.

Det koster altså ingenting å være kunde hos oss.

Ja! Du kan lese mer om alt rundt databehandleravtale, brukeravtaler, tjenesteavtaler og lignende på denne siden: Informasjon til skoler

Gratiskunde

Hvis du ser øverst til høyre i logoen vår ser du det står “beta”. 

Det er en betegnelse som vi benytter for ting som er i en avsluttende testfase.

Vikarsystemet er gratis fordi vi fortsatt ønsker å kunne utvikle en bedre tjeneste, og det er viktig for oss å kunne teste med så stor brukergruppe som mulig. 

Gå gjennom en trestegs-veileder og registrer din brukerkonto.

I løpet av få timer er din brukerkonto aktivert- og du kan varsle dine vikarer om at fremover vil vikariater bli utlyst digitalt.

Hvis skolen skal ha flere vikarinnkaller-kontoer, kan påfølgende brukere benytte samme prosess.

Trykk her for å komme i gang.

Hvis du har iPhone kan du også laste ned den aller første testversjon av appen.

Når vi avslutter beta-testingen i oktober vil alle kunder få varsel god tid i forveien. De som vil fortsette etter dette, vil få muligheten til det.

Målet er å være uten tvil den beste og rimeligste løsningen.

Kunder som ønsker å bruke Vikarsystemet etter beta-testingen er over kommer til å betale rundt 1.499, pr/mnd. 

Ved månedlig fakturering vil det bli tre måneders bindingstid, men vi vil også tilby årlig fakturering.

Skolen kan ha flere vikarinnkaller-kontoer. Hver nye vikarinnkaller-bruker må registrere seg på “Bli gratiskunde”, så blir det lenket opp til skolen i løpet av noen timer.

Vi har ingen øvre grense på antall vikarer en skole kan ha, men oppfordrer til at vikarer sletter brukerkontoen sin ved endt arbeidsforhold.

I hverdagsbruk

Når du registrerer deg får du tilsendt brukernavn på e-post. I denne e-posten står også lenke for å tilbakestille passordet.

Du logger deg inn på nettportalen fra vikarystemet.no eller vkrn.no

Hvis du har iPhone kan du også laste ned testversjon av appen.

 

Vikarer har tilgang til test-app for både iPhone og Android.

Timelister finner du fra innlogget meny, under fanen “Timelister”.

Du kan vise timelister ved å velge fra-til-dato og trykke “Generer ny vsning” eller laste de ned ved å trykke “Last ned timelister”

Du behøver ikke legge til nye vikarer. Du bruker menyvalget i nettportalen “varsle nye vikarer”. Derfra skriver du inn vikarenes navn og telefonnummer.

Vikarene registrerer seg selv i systemet og blir automatisk knyttet opp til skolen.

Vikarene logger seg på via vikarsystemet.no eller via appen.

NB: Legg merke til at Bærum kommune har separat pålogging på innloggingsskjermen.

Du kan laste ned en meget enkel førsteversjon av appen til iPhone i App store, og til Android-telefoner i Google Play store.

Ny versjon med bedre funksjonalitet og bedre brukergrensesnitt kommer våren 2021.

Muligheter og begrensninger

Ja! Vi har skoler med over 600 elever, og skoler med helt ned til rett over 130 elever, samt flere barnehager.

Vi har ingen øvre begrensning, men vil oppfordre vikarer som slutter til å trykke på “Slett brukerkonto” i innlogget område ved endt arbeidsforhold.

Slik unngår dere mange “tomme plasser” i deres skole.

For øyeblikket ikke.

Integrasjon opp mot forskjellige skoleadministrasjonssystem vil vurderes dersom mange kunder ønsker dette.

Ja.

Vi har to test-apper ute for Vikarene. En som er tilgjengelig i App store og en i Google Play store

Nei, vi har erfart at det er veldig mange forskjellige lønnssystemer i kommunene.

Det betyr at vi må integrere Vikarsystemet opp mot hvert enkelt system, noe som både er kostbart og tidkrevende.

For å kunne tilby markedsledende pris har vi valgt å lage timelister som gjør det enklere og raskere for deg som skal legge det inn i lønnssystemet. 

Nei. Da vi er en digital tjenesteleverandør er det vanskelig for oss å kvalitetssikre at vi som tredjepart kan tilby trygge og dyktige vikarer, og overlater ansvaret med ansettelser til deg som skoleleder.

Ja! Ved at du får digitale timelister med oversikt over hvilken vikar som har vært i hvilken klasse har vi opplevd at det er lettere å kunne spore på tvers av kohorter og trinn.

For tiden er dette ikke mulig, men funksjonen kommer i løpet av våren.

Inntil videre må du legge inn hver enkelt dag.

Andre bransjer

Våre tjenester passer for alle steder hvor man må ringe rundt til en gruppe med tilkallingsvikarer. Det er akkurat det vi er gode på, og vi vil gjerne ha deg som kunde!

 

Dessverre er det slik at beta-testingen er kun åpen for skoler, men du kan forsøke å overtale oss på hei@vikarsystemet.no eller følge oss på Facebook, der vi kommer til å annonsere når Vikarsystemet blir tilgjengelig for flere.

Ja. Dessverre er det slik at beta-testingen er kun åpen for skoler, men du kan forsøke å overtale oss på hei@vikarsystemet.no eller følge oss på Facebook, der vi kommer til å annonsere når Vikarsystemet blir tilgjengelig for flere.

Dessverre er det slik at beta-testingen er kun åpen for skoler, men du kan forsøke å overtale oss på hei@vikarsystemet.no eller følge oss på Facebook, der vi kommer til å annonsere når Vikarsystemet blir tilgjengelig for flere.

Dessverre er det slik at beta-testingen er kun åpen for skoler, men du kan forsøke å overtale oss på hei@vikarsystemet.no eller følge oss på Facebook, der vi kommer til å annonsere når Vikarsystemet blir tilgjengelig for flere.

Problemer og feilsøking

Vi har utelatt noen få enkeltskoler, og Bærum kommune har en separat innlogging-side, og finnes derfor ikke i den vanlige listen.

Hvis du ikke husker brukernavn/passord på din FEIDE-bruker må du ta kontakt med IT-avdelingen i din kommune. Da det er de som har kontroll over dine FEIDE-pålogginger.

FEIDE administreres av kommunen. Ta kontakt med IKT-driftsenheten i din kommune eller undersøk om det finnes noen driftsmeldinger på kommunens hjemmesider.

Hvis du får logget på, men feilmelding om at du ikke har tilgang til arbeidsplassen din kan du ta kontakt med oss på hei@vikarsystemet.no.

Bli gratiskunde

Vikarinnkaller eller skoleleder?